W Mas des Tourelles niedaleko Beaucair, miasta na południu Francji, grupa archeologów wydała 20 tysięcy dolarów na przywrócenie do życia blisko 1800-letniej największej wytwórni win w Galii. Otwarto ją na początku lat 90 XX wieku. Dzisiaj sprzedaje się tam butelkę wina za około 12 dolarów.
W czasach Cezara wytwórnia produkowała dziennie około 100 tysięcy współczesnych butelek wina, gdzie jedna kosztowała około 1 sesterców (około 1, 60 dolara). Cały region produkował około 27 milionów litrów rocznie, ilość wystarczającą, aby zapełnić 2 miliony glinianych amfor, które następnie były rozprowadzane wzdłuż całego obszaru śródziemnomorskiego.
Produkowane wino ma kolor brązowo-czerwony i słodki, karmelowy smak, który jednak pozostawia po sobie paskudnego kaca. Osoby, które piły wino Mas des Tourelles radzą, aby w czasie degustacji wina spożywać dużo koziego sera i orzechy.